Steeds meer aandacht voor waarde dierlijk vet

Dierlijk vet levert een bijdrage aan een circulaire economie, waarin de grondstoffen zo lang mogelijk in de kringloop blijven en de energietransitie haalbaar en betaalbaar is.

Lees verder

Brandstof uit plantaardig materiaal leidt tot emissiereductie

Door in de komende jaren geleidelijk meer brandstof uit plantaardig materiaal te gebruiken, werken we aan het tegengaan van klimaatverandering.

Lees verder

Transportsector kan niet zonder biodiesel

Voor vrachtwagens, schepen en vliegtuigen is een brandstof nodig met een hoge energie-inhoud.

Lees verder

EU-eisen voor biodiesel nu ook vastgelegd in Nederlandse wet

Ter bevordering van het gebruik van energie uit hernieuwbare bronnen, geldt er sinds 1 januari 2022 ook een Nederlandse wet voor hernieuwbare energie.

Lees verder

Biodiesel uit koolzaadolie vermindert ontbossing

Uit de antwoorden op Kamervragen van de Partij voor de Dieren over de toename van het bosverlies in het afgelopen jaar, kun je opmaken dat de productie van biodiesel uit Europese koolzaadolie de ontbossing elders in de wereld vermindert .

Lees verder

Nederland loopt voorop in het gebruik van afvalstoffen voor biobrandstoffen

Niet alleen cafetaria’s en restaurants, maar ook sportkantines, foodtrucks, grootkeukens en snackfabrikanten gebruiken frituurvet.

Lees verder

Biodiesel draagt ​​bij aan klimaatdoelen

Een van de oorzaken van klimaatverandering is de verbranding van fossiele brandstoffen. Dus om de opwarming van de aarde te stoppen, moeten we alternatieven kiezen. Biodiesel is momenteel de enige brandstof die fossielvrij, hernieuwbaar en voldoende beschikbaar is.

Lees verder